Admira Cadiz reparation

En fin spansk guitar havde fået et slag så toppen var revnet hele vejen igennem på begge sider af gribebrættet.

Den havde ligget nogle år med skaden, desværre med strenge på, så bruddene var trukket skæve. En skade af denne type skal helst laves med det samme, så bliver resultatet pænest.

Spansk guitar reparation

Revnet top

Spansk guitar reparation

Revne, lakskader og løs binding

Først blev halsen trukket bagud i en vinkel så bruddene kom på plads. Begge brud i toppen og en indvendig afstivning som var gået løs, blev limet.

Spansk guitar reparation

Første limning

Derefter blev der limet forstærkninger af bøg på begge sider af hælblokken op mod toppen. De blev limet med epoxylim, da de skulle sidde et sted hvor man ikke kunne holde dem på plads med en skruetvinge.

Spansk guitar reparation

Anden limning

Der blev derefter limet en forstærkning i kanten af lydhullet som dækkede begge brud på hver side af gribebrættet.

Spansk guitar reparation

Tredje limning

Sidste forstærkning var en kraftig afstivning på tværs af bruddene under gribebrættet.

Spansk guitar reparation

Fjerde og sidste limning

Det kan virke voldsomt med alle de forstærkninger, men det er nødvendigt for at lave en reparation som er stærk nok til at modstå trækket fra strengene. Desuden sidder de i en del af guitaren hvor de ikke påvirker lyden.

Spansk guitar reparation

Fiks og færdig

En reparation som denne er ikke 100% usynlig, men efter en afsluttende reparation af lakskaderne er det ikke noget man umiddelbart bemærker. Guitarens værdi taget i betragtning, er det en økonomisk forsvarlig reparation for at få guitaren til at spille igen 🙂