Alhambra Maestro 200 – Løftet stol

Da trækket fra nylonstrenge ikke er så stort som trækket fra stålstrenge, er det er ikke så tit en stol går løs på en guitar med nylonstrenge.

Her er det dog gået galt for en fin Alhambra guitar, hovedsalig fordi guitaren har ligget i en varm bil, hvilket har svækket limen der holder stolen.

alhambra
Stolen er både løftet og trukket skæv.
alhambra
Den er løftet mere end 1 cm fri af toppen.
alhambra
Guitaren har en pickup under stoleindlægget, så forstærkeren tages ud, skilles ad og pickup’en fjernes.
alhambra
Der skæres igennem lakken rundt om stolen. Det mindsker risikoen for lakskader når stolen tages af. Det er vigtigt kun at skære gennem lakken og ikke ned gennem træfiberne.
alhambra
Toppen af guitaren beskyttes.
alhambra
Et varmeelement placeres på stolen for at varme den op og blødgøre limen.
alhambra
Når limen begynder at blive blød, arbejdes der med forskellige spartler/knive for at frigøre stolen fra toppen. Det er meget nemt at komme til at skade guitaren eller stolen, så der kræves tålmodighed og forsigtighed.
alhambra
Så begynder den at løsne sig.
alhambra
Så er den taget af. Her kan man også se en medvirkende årsag til at stolen løftede sig. Lakken er ikke fjernet fra toppen af guitaren helt ud til kanten af stolen. Det betyder at stolen har været limet rundt i kanten ovenpå lakken, hvilket giver en svag samling. Det sørger jeg selvfølgelig for at rette inden den limes på igen.
alhambra
Alt (ALT!) gammel lim skal fjernes fra stolen for at få en stærk samling. Når limen er fjernet, slibes den helt plan.
alhambra
Toppen renses og slibes plan. Lakken fjernes så der er rent træ helt ud til kanten af stolen. Det holder ikke at lime ovenpå lakken!
alhambra
Der laves en støtte som passer på indersiden af toppen. Den er vigtig så spændetvingerne har noget at støtte på, og trykket bliver fordelt over et større område af toppen.
alhambra
Så er der kommet lim på og stolen sidder i spænd i 48 timer. 24 timer er egentlig nok, men jeg giver den altid lidt ekstra for at være på den sikre side 🙂
alhambra
Limen er tør, strengene kommet på og stolen bliver siddende hvor den skal 🙂
alhambra
Færdig, og nu er jeg ret sikker på at stolen bliver siddende resten af guitarens levetid.